"Не цькуй". У школах Дніпропетровщини проведуть акцію проти булінгу вчителів та учнів

. Facebook

Громадська організація "Не цькуй" пропонує провести у школах Дніпропетровщини акцію проти булінгу. Про це "Українському радіо Дніпро" повідомила заступниця голови ГО "Не цькуй", вчителька української мови й літератури з Вільногірська Анна Чернявська.

За її словами, з 7 до 11 грудня всі охочі вчителі можуть організувати антибулінговий урок за матеріалами, які надасть громадська організація.

Як зазначила Анна Чернявська, у кожному класі щодня цькують щонайменше трьох дітей. Булінг відчувають на собі й учителі.

«Наша командна мета – подолати цькування в школярському й учительському товариствах. Я сама як молода спеціалістка потерпала від цькувань більш досвідчених колег. У нас був випадок, коли вчителька однієї зі шкіл звернулася за допомогою. Її систематично цькували учні. Вона звернулася до директора школи з проханням перевести її до іншого класу. Але їй ніхто не допоміг. Зараз я знаю, що вона дуже успішна в іншій школі”, – розповіла Анна Чернявська.

Як розповіла представниця організації, об'єднання «Не цькуй» розробило і видало «Антибулінговий воркбук», де є різні вправи, анкети, сторінки антистресу для тих, хто потерпає від цькування.

Його можуть виграти й слухачі «Українського радіо Дніпро»

«Ми запропонували усім небайдужим до цькування слухачам Українського радіо Дніпро (хто першим дасть відповідь!) отримати в подарунок "Антибулінговий воркбук" від ГО. Питання таке: коли в Україні з'явився закон про булінг? Сподіваюсь, слухачі знають», – додала Анна Чернявська.

Що відомо

  • В Україні до 10 грудня триває міжнародна кампанія «16 днів проти насилля».
  • Анна Чернявська – вчителька української мови й літератури Вільногірської загальноосвітньої школи №3, півфіналістка Global Teacher Prize Ukraine 2020, учасниця списку Топ 30 до 30, який щороку складає газета Kyiv Post.

Читайте також

  • 1260 гривень штрафу заплатить вчителька школи в Одеській області за булінг над учнями
  • Матір двох школярів з Донеччині чекає штраф чи громадські роботи через булінг
  • Постановку про підліткові проблеми показали у Франківському драмтеатрі