Російські хакери атакували лікарні в США

. Unsplash

Російські хакери проникли в системи майже 30 лікарень в США з метою викрадення даних та порушення роботи медичних служб.

Про це свідчать результати спільного розслідування Федерального бюро розслідувань, Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури та Міністерства охорони здоров'я та соціальних служб США.

Спецслужби виявили свідчення численних проникнень російських хакерів до цифрових систем американських лікарень.

Головною метою кібератак називають викрадення та блокування медичних даних та подальше вимагання викупу. Для цього зловмисники використовували програму Ryuk, яка зашифровує вміст комп’ютерів і вимагає викуп, щоб повернути доступ до даних.

У 2017 році за допомогою подібної програми була заблокована робота лікарень та телекомунікаційних компаній по всьому світу. Найбільше тоді постраждала медична система Великої Британії.

За даними ФБР, групи хакерів, які, ймовірно, працюють з Москви та Санкт-Петербурга, мають в розпорядженні список з більш ніж 400 медзакладів у США та вже проникли у системи близько 30 лікарень.

Спецслужби наголосили, що в умовах пандемії COVID-19 подібні хакерські атаки є особливо небезпечними та демонструють "повну зневагу до людських життів".

Читайте також

  • 25 жовтня у Фінляндії кіберзлочинці викрали дані кількох тисяч пацієнтів психотерапевтичного центру.
  • 27 жовтня хакери зламали виборчий сайт президента США Дональда Трампа.
  • Компанія Microsoft повідомила про численні кібератаки на учасників президентської кампанії у США – Microsoft.