У Києві та низці областей до 19:00 світло не вимикатимуть — ДТЕК

Працівники-енергетики ремонтують пошкоджену під час бойових дій залізничну контактну мережу на одній із ділянок у Харківській області, 5 серпня 2023 року. УНІАН

Ситуація в енергосистемі залишається вкрай важкою, але до 19:00 обмеження світла у Києві, Київській області, на Одещині, Дніпропетровщині та Донеччині не передбачені.

Про це повідомляється на офіційному каналі ДТЕК у Telegram.

Водночас, за попередньою вказівкою Укренерго, з 19:00 мають застосовуватись стабілізаційні відключення.

Графіки можна подивитись на сайтах операторів систем розподілу ДТЕК в Києві або іншій області.

В "Укренерго" водночас повідомили, що 17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

Імпорт електроенергії протягом доби планується з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.

"НЕК "Укренерго" повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень — тобто можливе обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", — наголосили у компанії.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в енергосистемі може поліпшитись вже наступного тижня, але повністю уникнути відключень не вдасться ні влітку, ні восени.

Член наглядової ради НЕК "Укренерго", радник прем'єр-міністра Юрій Бойко заявив, що відключення електрики, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня.