"Нам треба переграти Путіна в рішучості", — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками саміту Тримор'я у Вільнюсі, Литва, 11 квітня 2024 року. . AP

Україні та її союзникам і партнерам потрібно переграти Росію в рішучості. Тоді є шанс завершення російсько-української війни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спеціального засідання Європейської ради.

"Нам усім треба зараз переграти Путіна в рішучості, щоб ця війна нарешті почала йти до справедливого закінчення. Я вірю в мир і впевнений у силі нашої Європи", — сказав глава держави.

Зеленський розповів про черговий удар російських терористів по Чернігову і що так в Україні відбувається щодня, тому ключова потреба зараз – це потреба в ППО.

Водночас, розповів глава держави, Збройним Силам України вдалося уразити важливий військовий об’єкт окупанта, який був розташований у Криму.

"Завдяки знищенню там російської техніки ми можемо відчути більше впевненості для наших воїнів на Півдні України – на передовій. І це відображає не першу, але й не другу ключову річ у цій війні: що більші наші ударні можливості, то швидше російський окупант буде змушений залишити суверенну територію України й завдяки цьому буде змушений дати спокій кожному із сусідів, усій Європі", — сказав Зеленський.

Він підкреслив, що в Україні немає такого формату захисту, який був в Ізраїлі під час повітряної атаки Ірану.

"Наше, українське небо, небо наших сусідів заслуговує на таку ж безпеку. І я дякую всім, хто так само сприймає нашу потребу в безпеці – як потребу в рівній безпеці для всіх, бо всі життя однаково цінні й рівні", — відзначив глава української держави.

16 квітня президент Володимир Зеленський під час звернення заявляв, що зробить запит на скликання засідання Ради Україна — НАТО для обговорення постачання озброєння та систем протиповітряної оборони.