Внаслідок пожежі в будинку у Харкові загинули двоє людей

. Суспільне Харків

Під час пожежі на вулиці Конторській, 18 загинули двоє людей — жінка та чоловік. Їх особи встановлюють.

Попередньо, чоловіку було близько 60 років. Пожежні знайшли його, коли розбирали завали у квартирі на другому поверсі будинку, повідомив Суспільному речник рятувальників Ігор Лупандін.

Раніше повідомлялось про одну загиблу. За словами Лупандіна, це жінка, близько 30 років. Її особу встановлюють.

Пожежа у двоповерхівці на вулиці Конторській, 18 у Харкові почалася 24 вересня близько 18:00. Рятувальники припускають, що займання сталося на горищі. Причину ще встановлюють, говорить Лупандін:

"Тут перекриття і перегородки дерев'яні, з пустотами. По них швидко розповсюджується вогонь. І коли люди побачили вогонь на горищі, він вже пішов пустотами, міг перейти на квартири і на перший поверх".

За словами Лупандіна, гасили пожежу 65 рятувальників. За півтори години вони зупинили поширення вогню, о 1:10 — загасили повністю.

Дах будинку вигорів вщент. Загальна площа пожежі склала близько 200 квадратних метрів.

Будівля — на балансі "Жилкомсервісу". Всього у будинку десять квартир. Скільки осель пошкодило вогнем рятувальники та комунальники відповісти поки не можуть.

За словами очільниці Новобоварського району Тетяни Цибульник, мешканцям будинку запропонували тимчасово оселитися у модульному містечку для переселенців. Більшість погорільців роз'їжджаються по родичах та знайомих.