Депутат міськради Тарас Сітенко заявив про намір балотуватися в мери Харкова

. Тарас Сітенко/Facebook

Керівник фракції "Об’єднання Самопоміч" у Харківській міськраді Тарас Сітенко планує взяти участь у мерських виборах як самовисуванець.

Про це Сітенко сказав Суспільному 18 вересня. На питання, чому вирішив балотуватися як самовисуванець, відповів: "Тому що збираюся вигравати вибори, а не просто взяти участь".

"Вважаю, що треба бути поза межами партійних лімітів, бути готовим до співпраці з усіма здоровими силами, тому що ні у кого не буде більшості на цих виборах. Я готовий збирати усі здорові сили", — сказав він.

Пріорітетним напрямком у передвиборній програмі назвав "рівні умови для всіх" та комунальну сферу, а саме комунікації, які, на його думку, треба замінити упродовж п'яти років.

Раніше Сітенко не заявляв про наміри балотуватися в мери. На питання, чи вплинуло на його рішення інформація про госпіталізацію мера Геннадія Кернеса, відповів так: "В принципі, в цьому є якийсь сенс. Саме зараз це було таким тригером, щоб я все ж таки вирішив. На жаль, і це правда, якщо Кернес братиме активну участь у виборах особисто, то виграти у нього на сьогоднішній день неможливо".

Тарас Сітенко — депутат міськради, керівник депутатської фракції Харківської міської ради "Об’єднання Самопоміч". Працював на посаді молодшого наукового співробітника, лікаря в Інституті патології хребта та суглобів ім. М. І. Сітенка АМН України. З 2015 р. працює на посаді заступника директора ТОВ «Комфорт-Строй».

Що відомо

  • Сітенко став сьомим, хто станом на 18 вересня заявив про участь у мерських виборах. Більше про претендентів в мери читайте в огляді Суспільного.
  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів. У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою. Виборчий процес стартував 5 вересня.