В Україні хворими на COVID-19 вже зайнято понад шість тисяч ліжок — Степанов

. Кашуба Тарас, УНІАН

Система охорони здоров'я підготувала 35 тисяч ліжок для хворих на COVID-19 в різних регіонах України. Наразі 6 544 з них вже зайняті.

Як повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов, за минулу добу до лікарень госпіталізували 497 людей.

"Ви бачите, що кількість хворих постійно зростає. Окрім загальної кількості людей, в яких підтверджено коронавірусну хворобу, у нас зростає кількість людей, яких госпіталізують кожного дня. Сьогодні на ранок у нас з підтвердженим діагнозом COVID-19 в наших лікарнях перебувало 6 544 особи", — зазначив міністр.

Він закликав людей дотримуватись правил "заради себе, а не тому, що міністр охорони здоров'я так сказав", і додав, що недотримання цих правил може призвести до катастрофи.

"Якщо не повністю скасувати карантин, в нас просто не буде де надавати допомогу. У нас всі лікарні будуть заповнені. 35 тисяч ліжок підготувала система для надання допомоги хворим на COVID-19. Звичайно, вони розподілені в різних регіонах в різній кількості. 6 544 на сьогодні (станом на 28 серпня) зайнятий хворими і ця кількість госпіталізованих кожного дня зростає. Якщо ми не хочемо бачити апокаліптичні кадри з нашої країни, давайте дотримуватись правил і нової реальності, яка в нас є", — зауважив Степанов.

За словами міністра, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій кількість "червоних" зон в Україні збільшилась до 21. Він додав, що місто Самбір знаходилось у цій зоні впродовж двох тижнів, після чого його віднесли до "помаранчевої" зони.

"Це той приклад, коли виконання цих правил та обмежень призвели до того, що там покращилась епідеміологічна ситуація", — наголосив Степанов і закликав не нехтувати рекомендаціями МОЗ.

Що відомо

  • Станом на ранок 28 серпня в Україні зафіксовано 2438 нових випадків коронавірусу, 866 людини одужали. При цьому 48 випадків виявилися летальними.
  • Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин на 2 місяці до 31 жовтня у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус.
  • Уряд також переніс терміни дії заборони на в’їзд в Україну громадянам іноземних держав на 28 серпня. При цьому уряд також розширив категорії іноземців, які зможуть перетинати український кордон.