Зеленський ввів в дію рішення РНБО щодо перевірок ТЦК

Важливо
. Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України".

Відповідний указ №491/2023 опубліковано на сайті Офісу президента.

Зазначається, що контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим указом, покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

11 серпня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України. Головною темою засідання були результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Після засідання президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні звільнять всіх обласних "воєнкомів".

"Наші рішення. Звільняємо всіх обласних "воєнкомів". Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування", — заявив президент.

Він додав, що вже відкрито 112 кримінальних проваджень щодо посадовців "військкоматів", а також оголошено 33 підозри.

1 серпня заступник міністра оборони Олександр Павлюк повідомив, що до кінця 2023 року 30% керівного складу всіх військкоматів становитимуть бійці, які мають бойовий досвід, але не можуть продовжувати службу через поранення.