При двох тисячах випадків COVID-19 на добу кількість смертей зросте до 40-50 — ОПУ

. Офіс президента

Якщо в Україні щодоби фіксуватиметься понад 2 тисячі випадків COVID-19, то кількість смертей збільшиться до 40-50 щодня.

Про це йшлося на традиційній нараді, повідомляє Офіс президента.

"Українцям необхідно чітко роз’яснити правила та особливості карантину. Люди в нас відповідальні, але вони повинні розуміти, до чого їм готуватися, що таке адаптивний карантин. Треба пояснити людям, чому одне місто перебуває у "червоній" зоні, а інші – в "зеленій", – сказав Зеленський.

Також під час наради наголосили, що німецька медична асоціація Marburger Bund повідомила про початок другої хвилі епідемії коронавірусу. Також другу хвилю епідемії очікують у Польщі, Франції та Нідерландах.

Що відомо

  • Уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" чи "червоній" — перебуває той чи інший регіон.
  • Також в уряді розповіли, які правила діятимуть у кожній із зон.
  • У МОЗ повідомили, що станом на 10 серпня дев'ять областей України не готові до послаблення карантину.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов 10 серпня повідомив, що в деяких областях України вже заповнилися лікарні першої хвилі та почали розгортати лікарні другої хвилі.