"Хотілося б, щоб він взагалі зник з очей". У Кам'янському на Дніпропетровщині демонтували бюст Брежнєва

. Фото Сергія Цонева

У Кам`янському на Дніпропетровщині з центрального проспекту Свободи прибрали бюст радянського державного діяча Леоніда Брежнєва. Як розповів Суспільному громадський активіст Сергій Петренко, він разом з іншими жителями доклали чимало зусиль, аби прибрати пам'ятник з вулиці.

За словами Сергія Петренка, Брежнєв символізував епоху, яка намагалась знищити українців та їхню ідентичність, тому залишати пам'ятник, присвячений йому, – недопустимо.

"Ми дуже довго смикали і колишню владу, і цю владу. Все ж таки зараз дотиснули – прибрали з центру, але переставили трохи нижче. Але ж він залишився. Зібрали підписи, щоб його геть з міста прибрали. Влада пішла нам на зустріч, та вирішила його біля музею поставити", – каже він.

Фото Сергія Цонева

За словами міського голови Кам'янського Андрія Білоусова, пам'ятник мають встановити на території Музею історії міста.

"Ми перенесемо бюст Брежнєва і встановимо на території музею історії міста на алеї, щоб кожен охочий зміг прийти та вшанувати пам’ять свого земляка", — написав посадовець.

Втім, нове місце, на якому мають встановити пам'ятник, також обрали недоречно говорить Сергій.

"Там стоїть пам'ятний знак жертвам Голодомору, поряд – скульптура Мамая. Мабуть, між ними притиснуть генсека, більше нема де. Хотілося б, щоб він взагалі зник з очей", – говорить він.

Сергій Петренко. Фото: Суспільне Дніпро/Юрій Тинний

У майбутньому на місці попереднього розташування бюста Брежнєву на проспекті Свободи пропонують встановити пам’ятник на честь загиблих Героїв та Перемоги України, сказав Білоусов.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро