У ЄС назвали умову підтримки "мирного плану" країн Африки щодо війни в Україні

Петер Стано Європейська Комісія ЄС. Європейська комісія

Європейський Союз не підтримуватиме мирний план лідерів країн Африки щодо врегулювання війни в Україні у разі, якщо він передбачає замороження конфлікту.

Про це під час брифінгу в Брюсселі заявив офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляється на сайті Європейської Комісії.

"Ми прагнемо миру, який відновить права українців, їхній суверенітет та території. Якщо хтось здатен переконати Росію залишити Україну, то ми, безумовно, підтримаємо це. Однак якщо йдеться про припинення вогню та фіксування наявних позицій — це не мир. Така наша позиція", — підкреслив він.

Посадовець додав, що лідери країн Африки мають усвідомити реальні наміри російського президента на тлі чергової ракетної атаки на Київ у під час їхнього візиту в українську столицю.

"Африканські лідери зараз у Києві. Їх привітали в дуже особливий спосіб — новою ракетною атакою від Путіна. Я сподіваюся, це допоможе їм зрозуміти, хто є агресором, як він поводиться та які його справжні наміри", — наголосив Петер Стано.