Бруд і сміття у роздягальні: що сталося після футболу на одному зі стадіонів Тернопільщини

Ексклюзивно
. Фото: Скрін з відео Ігоря Патроника

У Збаражі на стадіоні "Колос" після гри за кубок області футболісти залишили брудну роздягалку. Відео брудного й засміченого приміщення опублікував у Фейсбуці в групі "Футбол Збаражчини" Григорій Ямчук. Суспільне з’ясовувало, що саме сталося в роздягальні на стадіоні.

В описі до відео йдеться, що 11 червня за кубок області змагалися дві команди – ФК "Галич" (Збараж) та ФК "Борщів". І саме футболісти ФК "Борщів" забруднили роздягалку.

Що каже директор стадіону

Кореспонденти Суспільного з'ясували, що відео з роздягальні зняв директор збаразької ДЮСШ, якій належить стадіон "Колос" Ігор Патроник. Він розповів, що про брудну роздягалку йому повідомив сторож.

"Прийшов до мене сторож і каже: "Ходи подивишся, що в роздягальні". Я прийшов, подивився: болото на плитці, в умивальнику, в унітазі та на стінах. Про проблему ми сказали керівництву команди "Галич". Наша прибиральниця все поприбирала і помила. Болото на плитці це нормально, тобто таке в дощову погоду буває, болото прилипає до взуття. Але на стінах, в умивальнику, в унітазі, то ми ще такого не бачили".

Що про цей випадок кажуть в "Асоціації футболу Тернопільщини"

Прокоментувати ситуацію в роздягальні на стадіоні в Збаражі ми попросили заступника голови "Асоціації футболу Тернопільщини" Василя Заторського. Він розповів, що спілкувався з керівництвом футбольного клубу "Борщів". Йому повідомили, що компенсують витрати на прибирання роздягальні на стадіоні "Колос" у Збаражі.

Коментар тренера ФК "Галич"

Також кореспонденти Суспільного телефонували тренеру ФК "Галич" Володимирові Курилу.

"Така поведінка футболістів неприпустима. На стінах відбитки взуття футболістів. Злість не можна виплескувати на роздягальню і матеріальні цінності. Я говорив із заступником міського голови Борщева Володимиром Дуплавим. Це поміркована людина, до нього особисто я претензій не маю, він бачив відео, але на грі не був. Він сказав, що з гравцями проведуть бесіду. До речі, деякі гравці ФК "Борщів" телефонували й вибачалися за своїх колег. Перед початком сезону ФК "Збараж" і ФК "Галич" скидалися на ремонт цих роздягалок. Ми не звинувачуємо всіх футболістів".

Що про бруд в роздягальні каже головний тренер ФК "Борщів"

Головний тренер ФК "Борщів" Олег Зубик розповів Суспільному, що роздягальня була забруднена через погану погоду та необдумані дії кількох гравців.

"По-перше, так, ми порозумілися, ми вибачилися. По-друге, погодні умови, був дощ. Екіпіровка і взуття футболістів були в болоті. Замащена роздягальня була тому, що гравці були брудні, в них окрім взуття, була брудна й форма. Замастили стіни вони не спеціально, бо коли форма брудна, то можна зачепити стіну плечем, а двері брудною рукою. Те, що був брудний умивальник і брудна душева, то це наслідки дій одного-двох гравців з необдуманих вчинків. А все інше – це футбол. Щодо забрудненого умивальника і душевої, то ми провели бесіду зі своїми гравцями. Це не зробила вся команда, це зробили один-два гравці. Ми попросили вибачення. Сказали, що компенсуємо витрати, мова про кілька сотень гривень, бо нічого не розбито і не поламано".

Результати матчу

За словами Володимира Курила, гра за кубок області між ФК "Галич" (Збараж) та ФК "Борщів", яка відбулася 11 червня, закінчилася з рахунком 2:2.

Читайте також