Перебував у російському полоні рік і один день: рідні оборонця з Вінниччини розповіли про його повернення додому

. Фото: Світлана Яценко

Серед тих, кого Україна повернула 10 квітня із російського полону, Михайло Калашник – житель Оратівської громади на Вінниччині. Захисник перебував у неволі рік та один день, про це Суспільному розповіла його тітка Світлана Яценко.

Михайлу 24 роки. У 18 років він пішов служити в армію, рік за контрактом прослужив в АТО, опісля повернувся додому. Коли почалося повномасштабне вторгнення, на початку березня його мобілізували.

"Учора, 10 квітня, він зателефонував. Ми надіялись увесь цей період, що з ним все добре. Але вчора дізналися, що він вдома, в Україні", каже Світлана Яценко.

Вдома на оборонця чекають батьки та сестра. У переддень визволення у нього народилася племінниця.

Що відомо

  • Україна 10 квітня провела великий обмін полоненими. Вдалося повернути сотню людей, серед яких, зокрема, оборонці Маріуполя, "Азовсталі" та Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення та мають захворювання, написав голова ОП Андрій Єрмак.
  • У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що за результатами чергового обміну військовополоненими додому повертаються 80 чоловіків та 20 жінок. Серед них дев’ятеро – офіцери, решта – представники рядового та сержантського складу.