Помста довжиною у 20 років — на Київщині затримали жінку, яка труїла колишніх коханих

. Фото: Андрій Нєбитов/Telegram

Поліція Київщини затримала жінку, яка через помсту отруїла 6 людей високотоксичною хімічною речовиною. Один з потерпілих помер у лікарні.

Про це повідомляє поліція Київщини та Київська обласна прокуратура у Telegram.

Підозрювана вирішила помститися двом чоловікам, з якими близько 20 років тому у неї були стосунки, але сімейне життя не склалося.

За даними слідства, вона додала у пляшки з алкоголем токсичну речовину – талій. Аби чоловіки прийняли "смертельні дарунки" без жодних підозр, колишня подруга вигадала історію про нібито виграш в акції.

Для цього жінка навіть створила фальшивий акаунт магазину у соцмережі, який "проводив" розіграш до свята. "Переможці" отримали повідомлення на телефон, що вони можуть забрати "виграш" у поштовому відділенні.

Фото: Поліція Київщини

Один із потерпілих розповів поліції, що виграв приз 14 лютого на День святого Валентина.

"Через декілька днів він справді отримав пляшку рому, яку став поступово вживати і три шоколадки. Пізніше йому стало зле і він потрапив до лікарні", — розповідає очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Лікарі не змогли врятувати чоловіка, тож за кілька днів він помер. Інший чоловік отримав небезпечну посилку у серпні 2022 року, але ймовірно концентрація дози талію була мала.

У січні виграш отримала вже його дружина, яка випила пляшку разом з трьома подругами. Усі четверо потрапили до лікарні зі схожими симптомами інтоксикації. Вони вижили, але потребують тривалої реабілітації через заподіяну шкоду здоров’ю.

Правоохоронці повідомили мстивій жінці про підозру за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України). Суд обрав їй запобіжний захід — тримання під вартою. Статтю, яку інкримінують фігурантці, можуть перекваліфікувати. Затриманій може загрожувати довічне ув’язнення.

Слідчі закликають громадян, яким відомо про подібні факти, звертатися до правоохоронців.

Читайте також

Третього співорганізатора "пʼяних" вечірок у Києві взяли під варту

На Київщині вилучили контрафактний тютюн та алкоголь на понад 12 млн грн