Судитимуть ще двох терористів, які у 2017 році підірвали автомобіль співробітника СБУ

. фото: СБУ

За участь у вбивстві співробітника управління СБУ в Донецькій області Олександра Хараберюша судитимуть ще двох терористів.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Донецької області.

Жовтневий районний суд Маріуполя задовольнив клопотання прокуратури про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно двох учасників незаконних збройних формувань РФ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи, перебуваючи на керівних посадах у незаконних збройних формуваннях, що контролюються РФ, умисно, з метою порушення громадської безпеки, залякування населення організували вчинення терористичного акту на території Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

Також підозрювані брали участь у підготовці терористичних актів у Маріуполі та Сєвєродонецьку, які попередили правоохоронці, та виготовляли саморобні вибухові пристрої.

Що відомо

  • 31 березня в Центральному районі Маріуполя стався вибух автомобіля "Toyota Land Cruiser Prado", у якому загинув заступник начальника головного відділу контррозвідки Донецького управління СБУ Олександр Хараберюш.
  • У жовтні 2017 року в Одесі СБУ затримала жительку Донецької області Юлію Прасолову, яку підозрювали у підриві автомобіля Олександра Хараберюша.
  • За словами затриманої, замовником вбивства був керівник терористичного угрупування на прізвисько «Ленін». За свою роботу терористка отримала 15 тисяч доларів.
  • У вересні 2018 року Іллічівський суд Маріуполя засудив затриману до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.