Посадовців Сумської ОВА підозрюють у привласненні коштів, які були виділені на відновлення області після бойових дій

. Фото: СБУ

СБУ викрила корупційну схему, яку організувало керівництво Сумської обласної військової адміністрації. Про це правоохоронці повідомляють у Telegram-каналі.

За інформацією Служби безпеки, посадовці привласнювали державні кошти, виділені регіону на ліквідацію наслідків бойових дій. Ці гроші мали піти на ремонт житлових будинків, об'єктів цивільної та критичної інфраструктури, мостів та доріг, які зазнали руйнувань внаслідок обстрілів РФ.

Фото: СБУ

За даними слідства, посадовці організували схему у квітні 2022 році. Вони уклали договори на проведення відновлювально-будівельних робіт із п’ятьма афілійованими комерційними структурами і внесли в кошторисну документацію ціни на будматеріали, які нібито у 2-3 рази перевищували ринкові. Зокрема, задокументовано, що під час ремонту лише одного об'єкта посадовці привласнили 1,4 млн грн. Наразі тривають експертизи щодо ще 80 подібних об'єктів.

Фото: СБУ

Наразі повідомлено про підозру заступнику голови Сумської ОВА та т.в.о. начальника Департаменту капітального будівництва ОВА за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання підозрюваних, правоохоронці виявили чорнову документацію, мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами незаконної діяльності.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, т.в.о. начальника Департаменту капітального будівництва Сумської ОВА є Олег Чунаєв. За даними сайту Сумської ОВА, заступник голови, який керує роботу цього департаменту — Олег Клименчуков.

Суспільне звернулось за коментарем до пресслужби Сумської ОВА.

Що відомо

Читайте також

  • 9 січня поліція відкрила кримінальне провадження через тендерний скандал, в якому фігурував Олександр Безніс — колишній радник голови Сумської ОВА Дмитра Живицького.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram