Організаторам "пʼяних" вечірок у Києві загрожує до 7 років за ґратами

. Фото: Андрій Нєбитов / Telegram

Правоохоронці затримали двох організаторів "пʼяних" вечірок у Києві. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Про це повідомив очільник Головного управління нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов.

"Організаторами огидних розваг та авторами принизливих відео є двоє товаришів, які й поширювали порно в Telegram та Instagram", — повідомив Нєбитов.

Обом підозрюваним оголошено про підозру за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічного контенту. За скоєне зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як повідомили в Київській обласній прокуратурі, хлопців перевіряють щодо причетності до шахрайських дій під час збору добровільних внесків на потреби ЗСУ.

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Що відомо про справу "пʼяних" вечірок в Києві

31 січня 2023 року громадська діячка та режисерка Ярослава Кравченко на своїй Facebook-сторінці розмістила допис про "малолітніх пацанів із Франківська, які переїхали в Київ з Івано-Франківська і почали влаштовувати вечірки. На них запрошували дівчат, яких "накачували" алкоголем та, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією.

Хлопці на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями. Відео організатори вечірок публікували в закритих Telegram-каналах та в Instagram.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила 31 січня, що Нацполіція оперативно взяла інцидент в роботу.

Правоохоронці 1 лютого розпочали кримінальне провадження після того, як в інтернеті оприлюднили контент "п'яних" вечірок. Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до поліції та генпрокуратури із закликом притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто проводив такі вечірки.

Як повідомили Суспільному у поліції, двом фігурантам оголосили про підозру, ще шістьом підозрюваним вручили повістки до військкомату.

Читайте також

Один із фігурантів "п'яних" вечірок втішається із неочікуваної популярності