Десять відсотків шкіл Кіровоградщини навчаються очно

. Суспільне Кропивницький

Десять відсотків шкіл Кіровоградщини навчаються очно, розповів заступник директора департаменту освіти в Кіровоградській області Володимир Таборанський. Одна з них – у Миколаївці Соколівської громади Кропивницького району. Тут мають генератор і укриття. За таку форму навчання проголосували батьки.

Для того, щоб діти вийшли на навчання в школу, має бути укриття і згода від батьків – розповіла директорка Миколаївської школи Алла Кушняр. Каже, у Миколаївській школі за очну форму проголосували 80 відсотків батьків. "Ми два рази проводили збори. Батьки писали письмову заяву, на яку форму вони згодні: очну чи дистанційну. Більшістю голосів вони обрали очну форму навчання".

Укриття в школі Миколаївки. Суспільне Кропивницький

Шкільне укриття розраховане на 450 людей, каже директорка. "Кімната забезпечена партами. Є місця для лежання, якщо потрібно. Є шафа з медичною аптечкою, вода для пиття, засоби зв’язку, штучне освітлення".

У Миколаївській школі навчаються 142 школярі. З них після тритижневих канікул повернулися на навчання 122 дитини.

Класна керівниця 8 класу Вікторія Демченко розповіла, що їй зручніше очне навчання. "Чи є електрика, чи немає електрики, але уроки проводяться з дітьми. Вони навчаються, засвоюють матеріал. У школі я пояснюю, показую. Звичайно, і дітям, і мені як вчителю краще, коли діти на очному навчанні".

Восьмикласниця Дар’я Вібла каже: дуже хотіла повернутися в школу. "Коли навчання перенесли на 16, я розстроїлась трішки. А сьогодні ми прийшли, веселилися".

З семи першокласників в школу у перший день навчання прийшли троє. Анастасія Таран каже: їй теж краще, коли навчається в класі. "Я не люблю, коли телефоном. Тому що не видно дошки й нічого з того, що там написано".

Дідусь однієї зі школярок Олександр Серватюк також за очне навчання. "Моя думка, щоб в школі дитина була".

Діти бояться залишатися самі вдома під час повітряної тривоги – говорить мама двох школярів Наталя Гетьманенко. Вважає, у школі їм безпечніше. "Діти постійно при нагляді. Я й мій чоловік працюємо. З дітьми нема кому сидіти".

У Соколівській громаді Кропивницького району дев’ять шкіл. Шість з них мають генератори. Ще для трьох замовили, розповів начальник відділу освіти Соколівської сільради Андрій Мазурік. За його словами, чотири школи повернулися із канікул на очне навчання. До кінця тижня вийде решта учнів.

Що відомо

247 шкіл Кіровоградської області залишаються на канікулах. Решта повернулися на навчання. У 48 школах школярі навчаються очно, у 63 школах – дистанційно, у 95 – змішана форма навчання. Третина шкіл регіону мають генератори. Про це розповів заступник директора департаменту освіти в Кіровоградській області Володимир Таборанський.

Читайте також

  • Новоархангельська громада на Кіровоградщині отримала допомогу для наймолодших дітей-переселенців
  • Поєднують роботу і допомогу переселенцям. У Дмитрівському сільському будинку культури на Кіровоградщині облаштували гуманітарний центр
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб