РФ готує наступальні операції на півдні та сході України — Скібіцький

Заступник начальника ГУР МО України Вадим Скібіцький. Медіацентр

Росія планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч людей для проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року.

Про це в інтерв'ю The Guardian заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

"Українська військова розвідка заявила, що Росія збирається віддати наказ про мобілізацію 500 000 призовників у січні на додаток до 300 000, мобілізованих у жовтні, що є ще однією очевидною ознакою того, що Володимир Путін не має наміру припиняти війну. Вадим Скібіцький, заступник начальника військової розвідки України, заявив, що Україна вважає, що призовники стануть частиною низки російських наступальних операцій навесні та влітку на сході та півдні країни", — йдеться у повідомленні.

За словами Скібіцького, йдеться про наступи росіян у Донецькій та Харківській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому на Херсонщині та у Криму війська РФ вестимуть оборону.

"Саме така кількість людей і потрібна для виконання таких завдань", — пояснив представник розвідки.

Він додав, що нова хвиля мобілізації в Росії займе до двох місяців. Реалізація планів Росії залежатиме як від оснащення російських резервістів, так і від західної військової підтримки українських захисників, наголосив Скібіцький.

"Якщо Росія програє цього разу, то Путін зазнає краху", — підкреслив представник ГУР.

Читайте також

Обстріл Запоріжжя і Харківщини, санкції проти росіян, бої в Соледарі, обмін полоненими. 319 день війни. Онлайн