Україна на весну планує великий наступ — Буданов

. Фото: УНІАН

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що Україна на весну планує великий наступ, а найзапекліші бої очікуються у березні.

В інтерв'ю "ABC News" він заявив, що подальші атаки відбуватимуться "все глибше і глибше" всередині території Росії. Водночас він не уточнив про відповідальність України за це, а деталі пообіцяв озвучити після закінчення війни.

"Наша мета, і ми її досягнемо, — повернення до кордонів 1991 року, такою, якою Україну визнають всі суб'єкти міжнародного права", — наголосив він.

Також Буданов повідомив, що найближчим часом очікують відправлення в Україну американських БМП Bradley: "Ми їх чекаємо, дуже чекаємо. Це значно підвищить боєздатність наших підрозділів".

За словами очільника ГУР, єдиною проблемою, яка залишається, є ядерний арсенал Росії "і неконтрольований режим", який призведе до того, що "весь світ усвідомить необхідність денуклеаризації Росії або принаймні міжнародного контролю над її ядерним арсеналом".

"Країна-терорист, яка махає ядерною битою на всіх і погрожує, не є режимом, який має етичне чи політичне право контролювати зброю масового знищення", – додав Буданов.

Війна. Усі останні

Читайте також

Дорозвідка і підготовка: у ГУР пояснили, чому Росія не поспішає з наступною ракетною атакою