Терехов сплатив штраф за порушення мовного закону

Ексклюзивно
. Ігор Терехов. Фото: Харківська міська рада

Ігор Терехов сплатив штраф за порушення мовного закону. Міський голова звертався до харків'ян російською мовою.

Про це повідомила заступниця міського голови Харкова Тетяна Чечетова-Терашвілі у відповіді на запит Суспільне Харків. Штраф Терехов сплатив 2 грудня, сказано у відповіді.

Тетяна Чечетова-Терашвілі зазначила, що Ігор Терехов добровільно сплатив штраф згідно з постановою про адміністративне правопорушення.

Штраф Терехов сплатив 2 грудня, сказано у відповіді. На пресконференції, яка відбулася 2 грудня, Терехов зазначав, що штраф за порушення мовного закону сплатить.

Суму стягнення у міськраді не зазначили, але міський голова мав сплатити 3400 гривень.

Що відомо

  • За невикористання державної мови у зверненнях до харків'ян, а також в ефірі телемарафону мер Харкова Ігор Терехов має сплатити штраф, стало відомом у листопаді. Крім того, мовний омбудсмен виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді попередження. Йдеться про те, що сторінки Терехова у Facebook та Telegram ведуться російською.
  • "Офіційно я буду розмовляти українською. Що стосується мого спілкування з харків’янами — я буду спілкуватися російською", — прокоментував мер постанову омбудсмена.
  • До повномасштабного російського вторгнення Ігор Терехов зрідка переходив на українську. Майже не користувався державною мовою, хоча і брав уроки української. Згодом Терехов обіцяв вивчати українську мову. 15 листопада Ігор Терехов у спілкуванні з пресою перейшов на українську.
  • У 2021 році Харківська обласна рада затвердила програму розвитку української мови в регіоні.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube