РФ і далі проводить політику геноциду на окупованих територіях — радянський політв'язень

Ексклюзивно
. УНІАН

Російська Федерація не лише веде війну проти України, а й продовжує політику геноциду на окупованих нею українських територіях.

Таку думку в ефірі марафону "На карантині" на Суспільному висловив політв'язень радянських таборів Степан Хмара.

У День боротьби за права кримськотатарського народу та вшанування пам'яті жертв депортації кримських татар Хмара пригадав власний досвід ув'язнення в радянському таборі та наголосив, що Україна й зараз має захищатися.

"Загрози не зникли. Хоч ми в Україні маємо як-не-як демократичний режим, бо є своя держава, хоча вона поки ще слабка. Але це своя держава, і є певні свободи, які не порівняти з часами Російської комуністичної імперії. Про це треба пам'ятати й робити все, щоб укріплювати державу. Доносити до світу те, що загроза російського імперіалізму не зникла. Російська Федерація на окупованих територіях, в Криму і на Донбасі, й далі проводить політику геноциду", — сказав Степан Хмара.

За його словами, якщо у 1944 році Радянський Союз вислав кримських татар із півострова, то нині геноцид цього народу здійснюється шляхом репресій, переслідувань, викрадень і фабрикування різних кримінальних справ.

"Сотні політв'язнів там є. Таким чином намагаються кримських татар витісняти з Криму. Водночас до Криму незаконно ввозять населення Російської Федерації", — додав він.

Також Хмара зазначив, що не шкодує про обраний шлях і те, що за свої переконання сім років життя провів у таборі суворого режиму.

"Як я можу шкодувати? Хтось повинен був боротися. Я вважав це своїм обов’язком як українця. Завжди мріяв, щоб Україна була незалежною державою", — резюмував Хмара.

18 травня в Україні — День боротьби за права кримськотатарського народу. У цей день вшановують пам'ять жертв депортації кримських татар.