У Тернополі встановлять пам'ятник Роману Шухевичу

. Фото: Тернопільська ОВА

У Тернополі встановлять пам'ятник головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу. За це проголосували депутати обласної ради.

"В цьому році ми святкували 80-ту річницю заснування УПА. Це армія нескорених, яка надихнула, яка є фундаментом для сучасних ЗСУ. Тому віримо, що воякам УПА і генерал-хорунжому має бути пам'ятник у Тернополі. На жаль, до цього часу цього не було. Сподіваюся в наступному році нам вдасться його поставити", – каже голова обласної ради Михайло Головко.

Роман Шухевич народився 30 червня 1907 року у Львові. Був політиком, військовим. Член галицького крайового проводу Організації Українських Націоналістів. Командир з боку українців українського військового підрозділу "Нахтігаль"у складі іноземних легіонів Вермахту (1941–1942 роки). Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради у 1943 – 1950 роках. Загинув у бою з підрозділами Внутрішніх військ 5 березня 1950 року у селі Білогорща Львівської області. 2007 року Романові Шухевичу посмертно присвоєне звання Герой України.

Сесія обласної ради. Фото: Соломія Струс/Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, сьогодні відбувається сесія Тернопільської обласної ради. На засіданні присутні 50 депутатів. Вони планують розглянути 170 питань.

Читайте також

  • Тернопільський міський стадіон носитиме ім’я Романа Шухевича
  • Філателістичну виставку до 70-ї річниці загибелі Романа Шухевича відкрили в Тернополі