На Івано-Франківщині запровадять шість черг вимкнення електроенергії

. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині енергетики запровадять шість черг вимкнення електроенергії. Про це на радіо "Західний полюс" повідомив технічний директор "Прикарпаттяобленерго" Олег Сеник.

З його слів, нові графіки в області почнуть діяти з 24-25 грудня.

"У графіках відключення електроенергії буде дрібний бізнес, який раніше не вимикали. По-друге, внесемо у графік погодинних вимкнень декілька приєднань з котельнями в Івано-Франківську. Ми узгодили з містом графіки їхнього вимкнення. Вони будуть прийнятні й для котелень і будуть брати участь у вимкненнях по обмеженнях. І ще є великий блок — будинки, які треба вимикати вручну в трансформаторній підстанції. Ось такі додаткові зміни з'явилися у графіках", — пояснює Олег Сеник.

За його словами, "Прикарпаттяобленерго" ініціює зустріч з міською та обласною владою щодо відключень електроенергії ручним способом у багатоповерхівках. На неї хочуть запросити й балансоутримувачів будинків, щоб налагодити співпрацю.

"Власного ресурсу для того, щоб всіх вимикати з графіком, який необхідний, у нас немає. Для цього треба залучити десятки бригад, які б цілодобово їздили, вимикали і вмикали ці будинки. Вимкнення вручну — це вимкнення в трансформаторній підстанції. Туди треба зайти, вимкнути рубильники, за якийсь час повернутися і включити", — каже технічний директор енергокомпанії.

Він додає, що це — дуже складний і нервовий процес.

"Ми маємо перешкоджання нашим працівникам, маємо випадки, коли автомобілями підпирають двері в трансформаторну підстанцію. У таких випадках ми викликаємо поліцейських", — каже Олег Сеник.

За його словами, запровадження шістьох графіків вимкнення електроенергії дасть можливість споживачам подавати електроенергію на триваліший період.

Що відомо

25 жовтня 2022 року на Прикарпатті запровадили графік аварійних вимкнень електроенергії. В області сформували 10 черг відключень споживачів, кожну з яких від’єднуватимуть від електропостачання після розпоряджень від диспетчера НЕК "Укренерго".

27 жовтня "Прикарпаттяобленерго" оприлюднило графіки аварійних вимкнень електроенергії на Івано-Франківщині. Також замість 10 черг енергетики сформували чотири групи відключення споживачів.

1 листопада в "Прикарпаттяобленерго" оприлюднило нові графіки аварійних вимкнень електроенергії на Івано-Франківщині. Замість чотирьох черг з адресами, які підлягають відключенням, енергетики сформували три такі черги.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!