Путін зустрівся з "фейковими" російськими матерями мобілізованих — ISW

. Президент Росії Володимир Путін зустрівся з нібито матерями російських солдатів, 25 листопада 2022 року, фото: AP

Президент Російської Федерації Володимир Путін сфабрикував зустріч з нібито матерями російських солдатів, а насправді зустрівся з підставними особами.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW).

"Президент Росії Володимир Путін неправдиво представив зустріч з 18 відібраними жінками, які займають впливові посади в російській політичній сфері, як відкриту дискусію з матерями мобілізованих військовослужбовців 25 листопада, за два дні до російського Дня матері", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє ISW, Путін використав зустріч, щоб пообіцяти поліпшити умови для мобілізованих, закликати росіян не довіряти несприятливим повідомленням ЗМІ про мобілізацію і проявити солідарність з сім'ями російських солдатів.

Водночас аналітики зазначають, що заклики родичів російських солдатів не отримали відповіді.

"Російський новинний канал розмістив відео 24 листопада, в якому росіянка стверджує, що влада не зустрічається з нею, попри те, що вона шукає свого сина-солдата, який зник у березні. Рада матерів і дружин повідомила, що невідомі особи почали стежити за її членами після того, як 21 листопада вони оголосили про проведення круглого столу для розгляду проблем, з якими стикаються військовослужбовці строкової служби. YouTube-канал "Мами Росії" розмістив відеозвернення до Путіна, в якому кілька матерів просять Путіна не допустити мобілізації їхньої єдиної дитини", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також

Заяви Кремля щодо цілей війни заплутують російських пропагандистів — ISW

У ФСБ Росії "ліквідували українських диверсантів", які виявилися сталкерами і фанатами рольових ігор — ЗМІ