У "ДНР" визнали, що Лиман напівоточений

. Дим піднімається після боїв в районі Лимана на Донеччині, 28 квітня 2022 року.Фото: Євген Малолєтка/АР

Ватажок так званої ДНР Деніс Пушилін заявив, що місто Лиман на Донеччині опинилося у полукільці.

За його словами, дорога від Сватового контролюється російськими військовими, але її обстрілює армія України.

Також Пушилін зазначив, що Ямпіль та Дробишеве військові РФ повною мірою не контролюють.

Український Генштаб офіційно поки що не називає населені пункти, контроль над якими взяли військові України, адже операція триває. Про це у коментарі Суспільному повідомив речник східного угруповання військ Сергій Череватий:

"Деталі по місцях, які взяли, точно назвати поки що не можемо. Оскільки прапор ЗСУ можуть занести та встановити, вони діляться радісними відео, але бої ще тривають. Після стабілізаційних заходів можна буде сказати детальніше. Коли буде проведено всі заходи з безпеки та не відбуватиметься контратака ворога", — сказав речник.

За його словами, на Лиманському напрямку триває операція по оточенню російського угрупування. "Важко коментувати, оскільки операція ще триває. Операція саме по оточенню цього угрупування. Під вогневим контролем ЗСУ фактично всі підходи, логістичні шляхи противника по яких він доставляв боєприпаси та живу силу", — заявив Череватий.

Він зазначив, що операція на етапі завершення оточення.

За словами речника східного угруповання військ, біля Лиману російська армія набагато сильніше укріплена. "Якщо його під Харковом "зламали" та він побіг, то біля Лиману противник більш укріплений і підрозділи були досить підготовлені, вмотивовані. Тому, це зайняло час, але наш Генеральний Штаб та штаб на місцях переграв їх тактично: планування та здійснення операції, як військові високого рівня досвідченості, підготовки", — зауважив він.

Що відомо

  • ЗСУ готуються до визволення населених пунктів на Лиманському напрямку
  • В РФ очікують на неминучу поразку під Лиманом

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram