"Я досі не вірю що він повернувся". Сестра азовця "Тавра" Богдана Кротевича — про повернення брата

Ексклюзивно
. Фото: Twitter Bohdan Krotevych

21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову". Поступово звільнені з російського полону українці та їх родичі повертаються до звичайного життя. Як це відбувається Суспільному розповіла сестра азовця "Тавра" Богдана Кротевича Сандра.

— Чим ви займаєтеся після повернення брата?

— З'явилося ще більше додаткових зустрічей, потрібно зараз допомагати хлопцям які зараз знаходяться в госпіталі, там є технічні проблеми. Як, наприклад сьогодні, у госпіталі немає гарячої води і потрібно вирішити і це питання.

— Як ваш емоційний стан зараз?

— У мене з емоційним станом важко вже давно, але навіть коли він повернувся, я досі не вірю що він повернувся і тільки коли він мені дзвонить чи пише що щось треба зробити, згадую про те що він повернувся, я дуже рада що він повернувся.

— У якому стані зараз ваш брат?

— Він зараз не може нормально пройти реабілітацію, тому що він займається тим, щоб знайти спосіб як максимально швидко повернути наших хлопців. Звісно, ми з ним бачились, спілкувалися. Бачились сьогодні як приїздила до госпіталю, отримала як то кажуть розпорядження і займаюсь зараз цими моментами. Моральний стан у нього, м'яко кажучи не дуже, досі його хлопці не повернулися, він думав що раз його обміняли, то всі вже вдома. Але воно не так і коли він почав з'ясовувати це все і почув що не всі повернулися і навіть половина не повернулася, він обрав замість реабілітації, відновленням поверненням хлопців. Він напряму спілкується з ГУР МО, СБУ.

— Чи надається зараз психологічна допомога Богдану?

— Наша полкова патронатна служба максимально забезпечує всім необхідним, кожному бійцю “Азова” вони допомагають з цим. Плюс в госпіталі МВС цим займаються. Хлопці кажуть про те що все дуже класно, все що потрібно, все дають, за ручку водять, але єдине що їх скажімо так обурило, те що вони не можуть прийняти душ нормально, тому що чомусь напередодні цей госпіталь написав на службу, щоб відключили воду. Я не розумію чому і навіщо саме зараз було відключати гарячу воду, але є така неприємність. Але ми звернулись в цю службу і сподіваємось що це питання буде вирішено.

— Можливо Богдан говорив вам про свої плани на майбутнє?

— План на майбутнє, це те що він має повернути всіх бійців, тільки після того, як він поверне всіх своїх бійців, він буде займатися потім відновленням свого здоров’я.

Читайте також

"Якщо це сон — не будіть мене". Сестра звільненого Дмитра Козацького "Ореста" про зустріч після обміну

В полоні перебувають близько 800 азовців, серед яких 40 жінок і є вагітні

Україна працює над формулою обміну "всіх на всіх" – Подоляк

Енциклопедії в 5 років, історичні книжки, писання віршів і малювання. Про звільнену з полону "Пташку" розповідає мама