Канада виділяє ще один літак для транспортування військових вантажів в Україну

. Військова допомога від Сполучених Штатів, ілюстративне фото: Twitter / посольство США

Уряд Канади ухвалив рішення виділити ще один транспортний літак для перевезення військових вантажів в Україну та інші держави регіону.

Про це повідомила керівниця Міноборони країни Аніта Ананд, інформує CBS News.

"Міністр оборони Аніта Ананд каже, що Канада нарощує свої потужності у ключовому транспортному вузлі у Шотландії, щоб полегшити транспортування зброї та інших предметів постачання в Україну та інші країни Східної Європи", — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, канадські сили несуть відповідальність за доставлення чотирьох мільйонів фунтів вантажу починаючи із березня, а вузол у Прествіку, Шотландія, тепер буде розширений до рівня підрозділу повітряної мобільності разом із третім літаком CC-130 та 55 військовослужбовцями канадських Збройних сил.

"Ми розширюємо способи, якими ми допомагаємо Україні та доправляємо військові вантажі Україні, доставляючи ще більше допомоги", — сказала Ананд в інтерв’ю.

У серпні повідомлялося, що керівництво Канади перекидає з Близького Сходу до Великої Британії два вантажних літаки С-130J для пришвидшення доставки військової допомоги Україні.

Читайте також

Байден обговорив допомогу Україні з лідерами країн НАТО та ЄС

Влада Канади оголосила про розширення санкцій проти Росії

Канада заморозила російських активів на $320 мільйонів