Луцьку передали п'ять польських автобусів: як їх використовуватимуть

. Фото: Суспільне Луцьк

З польського міста Торунь до Луцька передали п'ять автобусів. Їх будуть використовуватися для соціальних потреб Луцької громади та переселенців, – розповіла Суспільному керівниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності міськради Анна Вінцюк.

З її слів, представники Торуня самі запропонували передати Луцьку автобуси із запчастинами як гуманітарну допомогу. Це вже сьомий гуманітарний вантаж від міста-побратима Луцька.

Фото: Суспільне Луцьк

Нині автобуси стоять на підприємстві електротранспорту. "Наразі здійснюється їх технічний огляд, потім відбудеться реєстрація і тоді вже конкретно будуть визначатися напрямки, за якими ми їх будуть використовувати", – розповідає Анна Вінцюк.

Фото: Суспільне Луцьк

Головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич говорить, що автобуси використовували в Польщі 20 років, проте вони технічно справні та ще відпрацюють для Луцька певний період.

"Три автобуси – на механічній коробці передач, два – на автоматичній. Місткість кожного – 40 пасажирів. Працюють на дизельному пальному", – розповідає Володимир Бабич.

Один із переданих автобусів був наповнений гуманітарною допомогою. Її передадуть переселенцям, які проживають у громаді та військовим, – каже Анна Вінцюк.

Читайте також

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.