На Харківському напрямку ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів — Генштаб

Важливо
. Північ від Харкова. 31 травня 2022 року. Фото: В'ячеслав Мавричев/Суспільне

На Харківському напрямку українська армія звільнила понад 20 населених пунктів.

Про це 8 вересня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов. Брифінг транслювало Військове телебачення України в YouTube.

"В рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій з початку тижня ЗСУ у взаємодії з підрозділами Національної гвардії, іншими силовими структурами, ведуть активні дії на визначених напрямках", — сказав Громов.

"На даний час військові вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів", — додав він.

"Загальна площа території, повернутої під контроль України на Харківському та Південнобузькому напрямках, складає понад 700 квадратних кілометрів", — повідомив Громов.

Відповідаючи на питання журналістів щодо успіхів ЗСУ на фронті, він не називав населених пунктів, зазначивши: "Так, в нас є успіхи на низці напрямків".

Читайте також

Тікали на цивільному авто: на Харківщині нацгвардійці взяли у полон бойовиків так званої ЛНР