Росія може перенести "референдум" на Херсонщині — ISW

. Фото: Юрій Соболевський/Facebook

В Інституті вивченні війни припускають, що Росія може перенести "референдум" на окупованих територіях Херсонщини. Про це йдеться у звіті ISW.

Раніше в Інституті оцінювали 11 вересня, як найімовірнішу дату проведення референдумів про анексію регіону.

Радник Херсонської обласної цивільної військової адміністрації України Сергій Хлань заявив 10 серпня, що окупаційні сили перестали обговорювати 11 вересня як дату фіктивних референдумів Росії про анексію окупованих територій України. Хлань зазначив, що "зараз дати знову неясні".

"Зміна планів Кремля свідчить про те, що окупаційні сили, швидше за все, змінять дату референдумів про анексію в окупованій Україні. Через анексію важче уявити будь-яке врегулювання війни шляхом переговорів на будь-яких умовах, які могли б прийняти Україна або захід, демонструючи, що Кремль принципово не сприймає припинення війни на будь-яких умовах, крім капітуляції України", — йдеться у звіті.

В ISW зазначили, що політичні, військові, економічні та інші наслідки тривалої російської військової окупації півдня та сходу України матимуть руйнівні наслідки для України.

Примусова паспортизація, рублізація, "фільтрація" та інші "інтеграційні" заходи, які вже здійснюються на окупованих Росією територіях, завдають Україні більше шкоди, ніж референдуми.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 169. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу