У Повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення 9 військових літаків РФ у Криму

. Новофедорівка, Крим, 9 серпня. Фото: скріншот, Telegram

У Повітряних силах ЗСУ підтвердили втрату дев'яти російських літаків на аеродромі "Саки" у Новофедорівці в окупованому Криму.

Про це йдеться у повідомленні Командування ПС ЗСУ.

"Саки. Мінус дев'ять літаків окупантів", — повідомили у Повітряних силах.

Удень 9 серпня кримські, російські ЗМІ та місцеві мешканці повідомили про серію вибухів на військовому аеродромі у селищі Новофедорівка (Саки) в анексованому Росією Криму. Одна людина загинула внаслідок вибухів, повідомив так званий голова Криму Аксьонов.

У Міноборони РФ заявили, що на аеродромі в Новофедорівці "здетонували авіаційні боєприпаси", що спричинило вибухи, а техніка на місті не пошкоджена.

У російському Міноборони також заявили, що травмованих і загиблих немає. Водночас окупаційне МОЗ Криму повідомляє про п'ятьох постраждалих від вибухів, в тому числі одну дитину. Постраждалих доставили в лікарню, одному з них проводять операцію.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр прокоментувала вибухи на території військового аеродрому в окупованому РФ Криму, зазначивши, що в Міноборони не знають про причини інциденту, однак попередила про небезпеку куріння у невстановлених місцях.

За інформацією "Схем", для росіян аеродром Новофедорівки — одне з ключових для авіації летовищ на півострові. Там базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, у складі якого переважно винищувачі Су-30СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М. Звідси російська армія здійснює авіанальоти та бомбардування українських міст.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 168. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу