Керівник ОВА розповів, куди влучили уламки "Калібру" на Черкащині

. Головне управління держслужби із надзвичайних ситуацій, фото з місця падіння уламків збитої ракети в Умані 8 серпня

Уламки однієї з російської ракет, яку збили 8 серпня над Уманщиною, влучили у деревообробне підприємство. Про це розповів керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За словами керівника ОВА, уламки ракети "Калібр" потрапили у приміщення площею близько 300 квадратних метрів та фактично знищили його.

"Разом із ним під час пожежі згоріли кілька автомобілів та інша техніка. Також маємо двох тяжких поранених, які перебували в той час безпосередньо на об'єкті", — розповів він.

Зі слів Ігоря Табурця, минулого разу, коли над Черкащиною збивали ракету, постраждали чотири домоволодіння, цього ж разу наслідки більш серйозні:

"Масштаб пошкоджень залежить від класу ракети, інерції, з якою вона падає, кута падіння тощо. Оскільки інерція дуже велика, відповідно, і радіус може бути теж великим. Ураження саме уламками ракети надзвичайно небезпечне. Радіус може бути до ста метрів і навіть більше", — розповів він.

Що сталося в Умані

  • Під час повітряної тривоги 8 серпня в Умані на Черкащині місцеві жителі чули чотири вибухи.
  • У командуванні Повітряних Сил ЗСУ повідомили, що над Черкащиною знищили крилаті ракети типу "Калібр".

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.
  • 26 червня по Черкащині було завдано два ракетних удари, унаслідок яких загинула одна людина, п'ятеро людей отримали травми. Також пошкоджена інфраструктура.
  • 16 липня під час повітряної тривоги на Черкащині чули вибухи. Два вибухи пролунали в одному із сіл Чигиринської тергромади.
  • У Черкаській обласній прокуратурі розпочали кримінальне провадження стосовно ураження ракетами ферми на Чигиринщині 16 липня. Таку інформацію повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора.
  • 7 серпня жителі Черкащини чули кілька вибухів до оголошення повітряної тривоги. Інформація не підтвердилась, про це повідомила Суспільному речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також