В уряді розповіли, які роботи та виплати отримають безробітні українці

. Ілюстративне фото

Безробітних українців долучатимуть до суспільно корисних та громадських робіт, зокрема у сільському господарстві та у благоустрої міста: така робота оплачуватиметься у розмірі мінімальної заробітної плати.

Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко в ефірі Суспільного.

Міністерка наголосила, що якщо виплати по безробіттю наразі становлять 4750 гривень, то робота з переліку запропонованих громадських робіт коштуватиме 6500 гривень, як мінімальна зарплата.

За словами Свириденко, люди, які не мають змоги працювати, але не розірвали трудовий договір, теж можуть стати на біржу та отримати виплату.

"Для таких людей, які не могли розірвати договори, і люди вимушені були полишити міста, у нас є можливість призупинити дії таких договорів, і людина має можливість на отримання виплату по безробіттю", — зазначила вона.

Свириденко додала, що наразі в Україні зареєстровано приблизно 274 тисячі безробітних, а в бюджет Фонду по безробіттю на цей рік виділено 19 мільярдів гривень.

Що відомо

  • Уряд вирішив реформувати сферу зайнятості в Україні. Зокрема планується залучати безробітних до суспільно корисних робіт — розбору завалів або будівництва.
  • У березні міністерство економіки також оголосило, що для підтримки внутрішньо переміщених осіб на території України передбачена щомісячна допомога від держави в розмірі 2000 гривень на місяць для дорослого і 3000 гривень на місяць для дітей та осіб з інвалідністю.
  • Раніше уряд підготував програму спеціальної допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати через війну.

Читайте також

"єРобота". Як бізнес може отримати три гранти від держави

Чи можна отримати "ковідні" виплати під час повномасштабної війни

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу