Путін: західні компанії йдуть з РФ, "і слава богу"

. Президент РФ Володимир Путін. Фото: АР

Володимир Путін, президент Росії, вважає, що у масовому виході західних компаній із російського ринку на тлі агресії проти України немає нічого страшного.

Як повідомляє російський "Интерфакс", про це він заявив під час зустрічі з бізнес-омбудсменом Росії Борисом Тітовим 26 травня.

"Багато наших компаній, наших партнерів з Європи, заявили про те, що вони йдуть. Знаєте, коли подивишся, ті, хто йдуть, можливо, і слава богу. Ми займемо їхні ніші. Наш бізнес, наше виробництво підросло вже і благополучно сяде на підготовлений нашими партнерами ґрунт", — заявив Путін.

Він додав, що "нічого не зміниться, а ті, хто захочуть завезти якісь товари люкс-класу, лакшері, вони зможуть це зробити, але буде для них трохи дорожчим".

"Але це ті люди, які й так їздили на 600-х "Мерседесах"Так у Росії називають флагманську модель W140, яка випускалася з 1991 по 1998 рік. У 90-ті роки вона була одним із символів достатку.. І їздитимуть - запевняю, привезуть звідки завгодно їх, з будь-якої країни. Але для Росії не це важливо. Для країни, для її розвитку важливими є інженерні центри, наукові центри, які є базою власного розвитку. Ось над чим ми повинні думати", — сказав Путін.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Країни Європейського Союзу повідомили про заморожування близько 23 мільярдів євро (24,5 мільярда доларів) активів російського Центрального банку. Про це 25 травня заявив комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ посилити санкції проти Росії — зокрема запровадити обмеження щодо російських енергоносіїв — для припинення російської агресії проти України.
  • Раніше глава МЗС України повідомляв, що з Росії після 24 лютого пішли понад 1400 компаній зі 70 країн, які представляють 55 різних індустрій, а ще 580 продовжують працювати.

Читайте також

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

YouTube не буде виходити з Росії. Генеральна директорка пояснила чому

Втеча з РФ 10 західних компаній загрожує безробіттям понад 120 тисячам росіян — дослідження

Вторгнення Росії в Україну, день 92. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!