"Русскій воєнний корабль… всьо!" У Кропивницькому можна придбати нову марку

. Фото: Суспільне

З 23 травня у Кропивницькому можна придбати нову марку "Русскій воєнний корабль … всьо!". Спецпогашення відбулося у Кропивницькому та інших обласних центрах.

Марку випустили у двох номіналах: "Русскій воєнний корабль … всьо! Смерть ворогам!» для відправлень Україною та "Русскій воєнний корабль … всьо! Слава нації!" для міжнародних відправлень. Надрукували п'ять мільйонів марок. Кіровоградська область отримає 20 тисяч.

Спецпогашення марки "Русскій воєнний корабль… всьо!" у Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

"Марку випустили разом із філателістичним купоном. На купоні ще є корабль, на марці вже немає, – сказала директорка Кіровоградської філії Укрпошти Тетяна Капустіна. – Для пересилання по Україні вона коштує 23 гривні. За межами України – півтора долари в залежності від курсу".

Марка "Русскій воєнний корабль… всьо!". Фото: Суспільне Кропивницький

Аби придбати марку, у центральному відділенні Укрпошти у Кропивницькому люди записувалися в чергу з шостої ранку. Кропивничанка Світлана Тригорло чекала більше семи годин. "Першу ми не змогли придбати, не працював електронний магазин. Це честь мати таку марку".

Черга людей у центральному відділенні Укрпошти у Кропивницькому. Фото: Суспільне Кропивницький

"Хочу отримати цю історичну марку. Потім це буде як історія для дітей, про мене і весь український народ", – розповів військовослужбовець Іван Козачков.

Укрпошта ввела ліміт на продаж марки – не більше шести одному покупцю.

Що відомо

  • У квітні Укрпошта випустила у продаж марку «Русскій воєнний корабль, іді …» — це відповідь українських військових з острова Зміїний на погрози російського крейсера "Москва" та пропозицію здатися.
  • Голосування за найкращий ескіз відбувалося на Facebook-сторінці "Укрпошти". Перемогу отримала робота українського художника Boris Groh, за неї проголосували понад 1700 людей. Борис жив у Криму до 2014 року. Після окупації півосторова Росією переїхав у Львів.
  • "За заслуги перед Черкащиною": нагородили автора легендарної фрази про російський корабель.

Читайте також

  • Кропивницький суд зобов'язав колаборанта з Харкова вивчити Гімн України, вірш та прочитати дві книжки
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб