У Черкасах утворилась черга за новою маркою "Укрпошти" зі знищеним російським крейсером

. Суспільне Черкаси

23 травня "Укрпошта" розпочинає продаж нової марки зі знищеним російським крейсером "Москва". Біля головного відділення поштового оператора від самого ранку вишикувалася черга.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

У головному черкаському відділенні "Укрпошти" зранку утворилась черга з охочих придбати нову марку. Одна з тих, хто очікує — 69-річна Марія Семенівна. Жінка — вчителька історії в одній зі шкіл міста, тож ілюстрацію знакової події для України, з її слів, не може не придбати:

"Хочу лишити для правнуків щось про епохальні події України. Це чудова ілюстрація історії, яка творилась у нас на очах".

За новими марками прийшов 32-річний Роман Трохимчук. Черкащанин розповів, що стоїть у черзі ще зранку: "Я приїхав зі Сміли у справах. Хоч і зустріч у мене ввечері, але вирішив дочекатися продажу нової марки. Стою в черзі з восьмої ранку. Кажуть, що почнуть продавати о другій годині дня. У мене і попередня є. Купую, щоб був спогад для дітей про ці часи. Але продавати їх, напевно, не буду. Бо я бачив оголошення, що їх продають за тисячі гривень. Якось це неправильно, коли вона набагато дешевша у відділенні, обманювати українців не хочеться".

Черга станом на 11:30 23 травня 2022 року. Суспільне Черкаси

Як розповів Антон з Руської Поляни, купувати марки не збирався та коли побачив чергу, вирішив придбати марки собі та друзям:

"Я не надавав значення цим маркам, та коли побачив скільки тут охочих, подумав, що варто і собі їх придбати. Заодно подарую друзям, мені здається, що це буде гарний і пам'ятний подарунок. До того ж марка дійсно гарна".

Що відомо

  • 12 квітня Укрпошта ввела в обіг марку, на які зображений український військовий та російський корабель. Марка відсилає до фрази "Русскій воєнний корабль, іді н***й". Це — відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав окупаційний корабель на пропозицію здатися. Сказав її Роман Грибов.
  • 13 квітня українські військові поцілили у російський крейсер "Москва", що погрожував захисникам Зміїного. 14 квітня Росія визнала, що крейсер "Москва" затонув у Чорному морі.
  • Всеукраїнський конкурс на найкращий ескіз до цієї поштової марки був оголошений 1 березня. Автор ескізу-переможця Борис Грох жив у Криму. У 2014 році переїхав до Києва, а пізніше до Львова. За роботи голосували у соцмережах Facebook та Instagram. За його картину віддали понад 1700 голосів. Всього голосували 8000 людей.
  • За 5 днів "Укрпошта" продала пів мільйона марок з російським кораблем.
  • З 21 квітня поштову марку можна придбати в інтернет-магазині "Укрпошти". Продаж марки у відділеннях припинений. Водночас на сервіси Укрпошти почались масовані кібератаки.
  • 22 квітня "Укрпошта" анонсувала нову поштову марку з "російським кораблем". На новій марці додадуть слово "DONE", що є відсиланням до потопленого російського крейсера "Москва".
  • Після марки "Русскій воєнний корабль .. ВСЬО" "Укрпошта" планує випустити нову, тему якої виберуть українці шляхом онлайн-голосування. Нова марка може бути присвячена ЗСУ чи відомому чернігівському псові-саперу Патрону.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також