"Не пхайте носа": МЗС прокоментувало заяву Росії про розпад ЄС у разі вступу України

. Фото: Олег Ніколенко/Facebook

Заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко заявив, що Європейському Союзу загрожує розпад у разі, якщо до його складу увійде Україна. У відповідь в українському МЗС закликали "не пхати носа в європейську інтеграцію України".

Про це у коментарі заявив речник міністерства Олег Ніколенко.

"Росія наразі не досягла історичного розвитку, аби рефлексувати про європейські цінності. Для України цінності — це свобода, демократія, повага до прав людини, верховенство права. Все те, заради чого українці нині боронять свою землю від російської агресії", — написав він.

За словами посадовця, натомість "русский мир" базується на пригніченні власного населення, позбавлення його будь-яких прав і свобод та збагаченні владної верхівки.

"Тому нехай російський режим не пхає свого носа в європейську інтеграцію України, а займається власними справами", — підсумував Ніколенко.

Раніше в російському МЗС заявили, що якщо Європейський Союз схвалить початок процедури вступу України до ЄС, це означатиме кінець його існуванню та показуватиме, що він керується суто геополітикою, інформує РИА Новости.

"Якщо Євросоюз прийме реально ось цю державу, де заправляють балом нацистські угруповання та панує нацистська ідеологія, яка не сумісна з європейськими цінностями, це означатиме кінець Євросоюзу і показуватиме, що Євросоюз керується не якимись цінностями, на яких він стоїть і на платформі яких його було створено, а суто геополітикою", — сказав заступник голови МЗС РФ Олександр Грушко.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 80. Текстовий онлайн

Зброя надходитиме за 48 годин: експерт про ленд-ліз для України

Зіпсований парад у Москві та міф про “газову зброю” — огляд світових ЗМІ

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу