Жителям Сєвєродонецька привезли понад 60 тонн харчів

. Гуманітарка на Луганщині, фото: Telegram-канал Сергія Гайдая

Понад 60 тонн харчових продуктів надано жителям Сєвєродонецька Червоним Хрестом. Це продовольчі набори загальною вагою 61 152 кг, що складає 3 600 пакунків жителям міста, які по цей час знаходяться в укриттях і підвалах своїх зруйнованих будинків. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Доставку наборів до міста забезпечила Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація. Водії трьох вантажівок і легкового автомобіля, ризикуючи життям, привезли продукти у місто", — зазначила голова Луганської організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва.

Гайдай додав, що гуманітарна допомога надається особам з інвалідністю, багатодітним сім’ям, одиноким людям похилого віку, пенсіонерам та іншим незахищеним категоріям населення волонтерами Сєвєродонецької міської організації Товариства Червоного Хреста України.

Що відомо

  • 40 тонн води за добу розвезено жителям Луганщини, вся область перебуває без води та світла. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • Через бойові дії на Луганщині знищені майже всі об'єкти критичної інфраструктури. В області відсутня електрика та водопостачання.
  • Транспортування газу через ГВС "Сохранівка" та прикордонну компресорну станцію "Новопсков", що знаходяться на окупованій території Луганщини, з 07:00 11 травня 2022 року приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання "Сохранівка" здійснюватися не буде.
  • У Сєвєродонецьку від постійних обстрілів російської армії пошкоджено більш ніж половина житлового фонду міста, третина вже непридатна для життя.
  • 11 травня російські окупаційні війська 26 разів обстрілювали населені пункти Луганщини. Обстрілами зруйнували 24 будинки.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber