Околиці на палітрі: в історичному заповіднику на Тернопільщині діє виставка

. Фото: Кременецько-Почаївський ДІАЗ

У Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику на Тернопільщині відкрили персональну виставку художниці Ольги Зозулі. Роботи об'єднали назвою "Заграє барвами палітра". Про це розповіла Суспільному завідуюча науковим відділенням заповідника Ольга Деревінська.

За її словами, творчість кременецької мисткині проявила себе в неочікуваній формі.

Палітри Ольги Зозулі. Фото: Кременецько-Почаївський ДІАЗ

"Глядачам представлені роботи, виконані на художніх палітрах. Картини не мають звичної прямокутної форми. Те, що дає початок кольотворенню майбутніх картин, теж стало несподіванкою", – сказала Деревінська.

На палітрах художниця представила краєвиди рідного Кременця, його околиці, місцеві квіти.

Пейзажі та квіти. Фото: Кременецько-Почаївський ДІАЗ

"Тепла гама кольорів налаштовує глядачів на позитив, роботи можна довго споглядати, милуючись кожним штрихом і деталлю. У цьому пізнається цікава техніка Ольги Зозулі. У наш час важливо акцентувати на красі та культурі, на локальних цінностях, на щасті у малому".

Переселенці малювали символ миру. Фото: Кременецько-Почаївський ДІАЗ

У переддень відкриття виставки художниця Ольга Зозуля організувала в приміщенні Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника заняття з арт-терапії для дітей-переселенців. Учасники малювали голуба миру на тлі сонця, повідомила завідуюча науковим відділенням.

Читайте також