Українські військові зачищають територію Білогорівки, куди через понтонну переправу перейшла армія РФ

. Село Білогорівка. Фото: Telegram / Сергій Гайдай

Українські військові зачищають територію Білогорівки, що на Луганщині, куди через понтонну переправу перейшли російські військовослужбовці. Про це у своєму фейсбук повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, на вільній Луганщині досі залишаються понад 40 тисяч жителів. Евакуація поновиться після зачистки Білогорівки.

"Щойно приберуть всіх "зайвих" — рятувальники зможуть почати розбирати завалі в школі та сусідньому селі Шипілове, де 11 жителів заблоковані у підвалі приватного будинку, маємо надію, що вони дочекаються", — розповів Сергій Гайдай.

Читайте також: 11 жителів Шипілового, які ховались у підвалі, не виходять на зв'язок — Гайдай

Він додав, що у Попасній військовослужбовці ЗСУ тримають оборону на нових укріплених позиціях, проривів немає.

"Скоро ситуація має змінитися в бік", — зазначив голова Луганської ОВА.

Сергій Гайдай повідомив, що в Рубіжному армія РФ щодня зазнає втрати, тільки за вчора мінус п‘ять танків, близько двох десятків 200-сотих, багато поранених.

"Лінія оборони — без змін. Воєводівка біля Сєвєродонецька - повністю українська, ЗСУ закріпили позиції", — додав Гайдай.

Гайдай підсумував, що Сєвєродонецьк залишається під контролем України.

Що відомо

  • У Луганській області російські військові обстрілюють основну дорогу для евакуації.
  • Українські війська відійшли від Попасної на більш укріплені позиції, які підготували завчасно. Російські окупанти обстрілювали місто понад два місяці. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber