Німецький уряд планує передати Україні радіолокаційні системи COBRA. Для чого вони потрібні

. wikimedia.org

Німеччина планує поставити в Україну високотехнологічні військові радіолокаційні та розвідувальні системи, зокрема контрартилерійську радарну систему COBRA.

Про це повідомляє Welt.

"Високопродуктивна радарна система COBRA є одним із прикладів засобів, які зараз мають попит у галузі. Вона здатна використовувати траєкторію снарядів для розрахунку точного положення під час запуску або точки удару", — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією видання від німецьких військових кіл, початково запит України містив 40 таких систем. При цьому нині доступними для України є лише від 3 до 5 COBRA із 19, наявних у Бундесверу.

"Експерти галузі оцінюють вартість системи COBRA у 50 мільйонів євро. Залежно від обсягу, вартість всього пакета становить тризначну мільйонну суму", — пише Welt.

COBRA — радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби. Вона забезпечує визначення координат позицій артилерійських засобів противника, мінометних батарей і саморобних ракетних установок терористичних груп. Також РЛС може розраховувати точки падіння снарядів та ракет, що дозволяє коригувати вогонь своїх підрозділів, а також сповіщати їх про загрозу вогневого ураження.

За даними журналістів, системи COBRA здатні суттєво підвищити ефективність гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Читайте також

Помер перший очільник незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич

У Білорусі розпочалася раптова перевірка сил реагування. Колони рухаються в бік кордонів Литви і України

Білорусам вимикають інтернет, щоб приховати пересування російської техніки — розвідка

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу