Клопп повторив абсолютний рекорд Ліги чемпіонів завдяки виходу "Ліверпуля" у фінал

. AP

Німецький тренер учетверте боротиметься за найпрестижніший єврокубковий трофей.

У Лізі чемпіонів розпочалися матчі-відповіді 1/2 фіналу. У вівторок, 3 травня, визначився перший фіналіст турніру: "Ліверпуль" здолав "Вільярреал" з рахунком 3:2.

"Ліверпуль" переміг у першому поєдинку "Вільярреал" з рахунком 2:0. І хоча у першому таймі матчу-відповіді пропустив два голи, все ж зміг здобути перемогу, тричі відзначившись після перерви.

Читайте також: "Ліверпуль" – перший фіналіст Ліги чемпіонів з футболу. Це десятий вихід у фінал ЛЧ для клубу

Англійська команда утретє за останні п'ять років (і удесяте загалом) гратиме у фіналі Ліги чемпіонів. А ось для її тренера Юргена Клоппа це четвертий фінал Ліги чемпіонів, завдяки чому він повторив абсолютний рекорд.

Яке досягнення підкорилося Клоппу?

Клопп став четвертим тренером в історії, що учетверте зіграє у фіналі Ліги чемпіонів. До нього це вдавалося лише Марчелло Ліппі, серу Алексу Фергюсону та Карло Анчелотті.

Уперше Клопп вивів команду у фінал Ліги чемпіонів у сезон 2012/13. Тоді він разом із дортмундською "Боруссією" боровся за трофей з "Баварією", але поступився з рахунком 1:2. Після цього німецький фахівець тричі виводив у фінал саме "Ліверпуль" (у 2018, 2019 та 2022 роках), здобувши з ним перемогу у 2019 році над "Тоттенгемом".

За підсумками сезону 2021/22 список тренерів за найбільшою кількістю фіналів Ліги чемпіонів у кар'єрі має змінитися. У другому півфіналі між собою зіграють "Ман Сіті" Пепа Гвардіоли, який вже тричі виводив команди у фінал турніру та "Реал" Карло Анчелотті, який у разі перемоги стане одноосібним лідером.

Це не єдине досягнення, яке підкорилося Клоппу та "Ліверпулю". Мерсисайдці стали першою англійською командою в історії, що вийшла у фінали усіх турнірів, у яких бере участь (Кубок ліги, Кубок Англії, Ліга чемпіонів).

Що відомо

  • Юрген Клопп у квітні перепідписав контракт з "Ліверпулем". Його нова угода розрахована до 2026 року.
Читайте також: "Ліверпуль" підписав новий контракт з тренером Клоппом до 2026 року
  • "Ліверпуль" у сезоні 2021/22 бореться за історичний рекорд - перемога в усіх чотирьох турнірах. Мерсисайдці вже виграли Кубок ліги і, окрім фіналів Кубка Англії та Ліги чемпіонів, ведуть боротьбу з "Ман Сіті" у чемпіонаті Англії.
  • Завдяки перемозі "Ліверпуля" над "Вільярреалом" перепустку у груповий раунд Ліги чемпіонів отримав український "Шахтар".
Читайте також: "Шахтар" замість кваліфікації зіграє у груповому етапі Ліги чемпіонів сезону 2022/23: як це стало можливо