4,5 млн доларів ексрегіонала, наближеного до Януковича, підуть на потреби Збройних Сил

. Суспільне Тернопіль

Суд арештував активи наближеного до експрезидента-втікача Віктора Януковича колишнього народного депутата від "Партії регіонів" на суму 4,5 мільйона доларів. Кошти будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Про це 2 травня повідомило Державне бюро розслідувань.

Як встановили слідчі ДБР, ексрегіонал разом із оточенням Януковича "відмивав" і легалізовував за кордоном доходи, отримані від діяльності одного з потужних концернів на тимчасово окупованій території Донеччини.

Після вторгнення Росії на Донбас чоловік співпрацював із бойовиками і зареєстрував компанію в тимчасово окупованій Горлівці, "мером" якої став його колишній охоронець. Частину своїх активів ексдепутат зберігав в українських банках — саме їх і конфіскували.

Держбюро розслідувань нагадує, що раніше вже посприяло арешту майна на понад 200 мільйонів гривень та 192 тисяч доларів готівки, які належали фігуранту. Щодо нього ведеться розслідування за статтями про виправдання агресії РФ і фінансування підривної діяльності.

Імені ексрегіонала Державне бюро розслідувань не вказує.

Що відомо

  • Офіс генерального прокурора повідомив, що ініціював передання 48 кілограмів золота до державного бюджету на потреби Збройних Сил України. Золото було конфісковане в межах розслідування щодо колишнього міністра часів Януковича.
  • Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що кошти, виручені з арешту та продажу майна народного депутата від "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука, будуть передані на потреби армії.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 68. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!