Данілов: на Донбасі ще не почалась "велика битва"

. Фото: РНБО

На думку секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, загострення на лінії фронту на Сході ще не вказує на початок "останнього та рішучого бою" за Донбас. Про це він заявив в етері "Радіо НВ" 20 квітня.

"Учора зранку (19 квітня — ред.) почалися бої на всій лінії фронту на території Донецької, Луганської та Харківської областей. Але це була їх спроба перевірити на міцність наші Збройні сили. Спроба була невдала. Тому на сьогоднішній день вони будуть продовжувати ці спроби. Коли почнеться так званий великий наступ — це питання тільки часу.

Єдине, я хотів би зауважити: коли хтось каже, що це остання й вирішальна битва, я б не був таким оптимістичним, попереду може бути ще багато різних речей, і це не є, умовно кажучи, останній та рішучий бій. Це один із боїв, який є на території нашої країни, починаючи з 2014 року", — зауважив Данілов.

Читайте також: "Приказано убить". Розвідка оприлюднила плани Росії щодо полонених у Попасній

За його словами, нинішнє загострення, якщо вірити розвідувальним даним, які отримує Україна, може тривати ще "два-три-чотири тижні".

"Ми не маємо з вами права применшувати міцність нашого ворога: велика країна, людей багато, розуму не зовсім. Коли їх (військових — ред.) набирають у Бурятії, Туві й відправляють нібито на навчання, а потім вони опиняються на нашій території, вони там ще є. Останнім часом ми помітили лівійців і сирійців на фронті. Казати, коли вони закінчаться, — складно", — додав Данілов.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 18 квітня повідомив, що вже зараз можна констатувати: російські військові почали "битву за Донбас". Зеленський також відзначив, що російська армія не збавляє темпу використання ракет проти України, чим "демілітаризує" себе, адже поповнення ракетного потенціалу в умовах санкції є нереалістичним.
  • 21 квітня — 57-ма доба повномасштабного російського вторгнення. Російські окупанти почали активну фазу наступу на Донбасі. Ситуація в Маріуполі погіршується, Зеленський назвав два шляхи для деблокади міста: військовий і дипломатичний.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 57. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!