Нацбанк "заморозив" курс долара до кінця війни

. Долари. Фото: УНІАН

До кінця війни Національний банк триматиме офіційний курс замороженим на рівні 29,25 гривні за долар. Таким курс був у перший день повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук в спільному телемарафоні "Єдині новини".

Він зазначив, що такий курс гривні планують фіксувати щонайменше до закінчення воєнного стану.

"А далі, після нашої перемоги, ми будемо поступово повертатися до звичного режиму плаваючого обмінного курсу, поступово знімати адмінобмеження, скорочувати свою участь на ринку", — сказав Ніколайчук.

При цьому він зауважив, що відновлення стандартної роботи та валютної політики буде відбуватися поступово, щоб уникнути різких потрясінь.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 21 березня Національний банк у понад три рази збільшив ліміт на зняття готівки в Україні з рахунків у іноземній валюті.
  • Завдяки макрофінансовій допомозі Заходу поточні резерви Національного банку перевищують довоєнні показники. Про це в інтерв’ю Forbes повідомив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.
  • Національний банк повернув обмеження на вільне вивезення за межі України готівки в іноземній валюті на суму понад 10 тисяч євро. Регулятор називає такий крок вимушеним.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 45. Текстовий онлайн

Банки під час війни. Чи можна взяти кредит, поміняти валюту та зняти готівку

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!