Російські військові обстріляли школу в Краматорську

.

У ніч на 5 квітня 2022 року збройні сили РФ, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетний удар по м. Краматорськ, частково зруйнувавши загальноосвітню школу № 15. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

Відомство зазначило, що на місці влучення російської ракети зафіксовано воронку шириною у 15 м та глибиною майже 3 м, а повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури наразі встановлюється.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Що відомо

  • В Донецькій області 4 квітня загинули 2 мешканців Авдіївки, 4 дістали поранення внаслідок обстрілів російських військових. Серед поранених – дитина в Авдіївці та по 1 жителю Георгіївки, Новоселівки й Воздвиженки.
  • Російські окупанти з авіації обстріляли залізницю між Краматорськом та Слов'янськом
  • Згідно з останніми оцінками аналітичного центру Інституту вивчення війни, російські війська готують наступ на місто Слов’янськ на сході України. Так вони намагаються пробитися на схід і з’єднатися з іншими силами на Донбасі.
  • 4 квітня війська РФ обстрілювали Маріуполь, Авдіївку, Торецьк, Красногорівку, Мар’їнку, Георгіївку, Шуми. Є загиблі та поранені. Генштаб повідомляє, що росіяни готуються до наступу у напрямку Сєвєродонецька й Великої Новосілки та продовжують штурм Маріуполя — міста, яке за даними британської розвідки є ключовою ціллю Росії, щоб створити сухопутний коридор на Крим.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber