"Не будьте курортом для вбивць" — Зеленський звернувся до італійського народу

. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 22 березня виступив в Палаті депутатів Італії. Він вкотре закликав не зволікати із тиском на Росію, адже ціна зволікання — це 117 вбитих українських дітей.

"Ви знаєте тих, хто приніс в Україну війну. Вони майже всі – використовують Італію. Як місце для відпочинку. Тож не будьте курортом для вбивць. Заблокуйте їм всю нерухомість, рахунки і яхти – від «Шехерезади» і до найменших. Заблокуйте активи усіх, хто має в Росії вплив. Підтримайте більші санкції проти Росії. Повне ембарго на торгівлю, починаючи з нафти. Підтримайте заборону для російських кораблів заходити у ваші порти. Щоб вони відчули ціну за свою агресію і за мінування моря", — сказав Зеленський.

Водночас президент України подякував італійцям за надання прихистку українським біженцям. Наразі в Італії перебувають понад 70 тисяч українців, з них понад 25 тисяч дітей.

"В Італії вже народився перший українець, мама якого знайшла прихисток на вашій землі. Десятки українських діточок з важкими контузіями і пораненнями лікуються у вас. Ми за це вдячні вам, дуже вдячні! І чекаємо, коли вони зможуть повернутись додому. В Україну – вже мирну. І у цьому ви точно можете нам допомогти", — додав Зеленський.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський у розмові з папою Франциском закликав Святий престол до посередництва у припиненні війни з Росією.
  • Папа Франциск у недільному зверненні до вірян назвав війну в Україні невиправданою "безглуздою різаниною" і попросив лідерів припинити "цю нестерпну війну".
  • Папа Римський Франциск відвідав у суботу, 19 березня, українських дітей-біженців, які перебувають на лікуванні в дитячій лікарні "Бамбіно Джезу" в Римі.

Читайте також

Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з нашим народом — інтерв’ю Зеленського

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Вторгнення Росії в Україну. День двадцять сьомий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!