Уряд пропонує кредити для аграріїв для підтримки під час війни

. Суспільне.Волинь

Кабінет міністрів запровадив додаткову фінансову підтримку для малих та середніх аграрних виробників.

Як повідомили у пресцентрі Верховної ради, уряд одноголосно підтримав та прийняв постанову "Про внесення змін до деяких актів Кабінету міністрів України щодо забезпечення кредитної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам".

Відповідно до документу кредитна підтримка виключно малим та середнім аграрним виробникам з оборотом не більше 20 мільйонів євро в рік, що є еквівалентом підприємства, яке оброблює до 10 000 га.

Максимальна сума кредиту, на який поширюється компенсація відсоткової ставки становить 50 млн грн, а позики надаватимуться для здійснення сільськогосподарської діяльності (посівної) на період дії воєнного стану. Термін кредиту становитиме пів року. Окрім того, пропонується компенсація відсоткової ставки за залученими кредитами.

Як відзначається, для отримання кредитування суб’єкт підприємництва також повинен бути сільськогосподарським товаровиробником.

Документ також встановив максимальний розмір державної гарантії за портфельними кредитами до 80%.

Що відомо

  • Кабінет міністрів отримав доручення послабити податки та прибрати складнощі для роботи малого та середнього бізнесу.
  • Сума, яка знадобиться для відновлення української інфраструктури, пошкодженої внаслідок війни, станом на 13 березня сягає більш як 119 мільярдів доларів.
  • Національний банк повернув обмеження на вільне вивезення за межі України готівки в іноземній валюті на суму понад 10 тисяч євро. Регулятор називає такий крок вимушеним.
  • Сума, яка знадобиться для відновлення української інфраструктури, пошкодженої внаслідок війни, станом на 13 березня сягає більш як 119 мільярдів доларів.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців, які не втратили роботу чи бізнес через війну, продовжувати працювати, щоб "тримати економічний фронт".

Читайте також

Евакуація із Бучі — "Продуктів нема, зв’язку нема, електрики нема". Фоторепортаж

Вторгнення Росії в Україну. День 19. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!