У волинській бібліотеці плетуть декілька видів маскувальних сіток для військових

. Суспільне Волинь

У Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки працівники закладу й жителі прилеглих районів щодня плетуть маскувальні сітки.

Їх щоразу плетуть по-різному за настановою координатора, – розповіла Суспільному працівниця бібліотеки Наталія Цихоцька.

"Сьогодні нам сказали плести хаотично, щоб густо й не дуже туго, щоб максимально було схоже на камуфляжну військову форму", – зазначила волонтерка.

Суспільне Волинь

До плетіння маскувальних сіток долучилася волонтерка та вчителька математики Світлана Тітова. Каже: люди, котрі приходять допомагати, за кілька плетінь стають професіоналами.

Суспільне Волинь

"Нам дали мотки ниток, прив’язали, й далі до них ниточки – от так в’яжемо й виходить надійна сітка. Найголовніше, що ми віримо в перемогу. Коли настане мир, то будемо так само як сітки, в'язати собі гамаки на дачу", – розповіла жінка.

Щодня в бібліотеці плетуть чотири великі маскувальні сітки, – розповіла керівниця бібліотеки Людмила Стасюк. Каже: далі сітки забирають волонтери й передають на потреби оборонців.

Що відомо

  • З 26 лютого у Луцьку запрацювали сім пунктів для збору товарів першої необхідності тероборонівцям та військовим. У Молодіжному центрі в Луцьку відкрили волонтерський пункт збору допомоги для оборонців Волині.
  • В укритті однієї з луцьких шкіл майже цілодобово плетуть маскувальні сітки для військових. Також маскувальні сітки для захисту українських оборонців від російських окупантів плетуть у школах обласного центру Волині.